Archief Leven/Hypotheken

Lange rentevastperiode: ja/nee?

Stelling: met de lage hypotheekrentes is het gunstig de rente voor een zo lang mogelijke periode vast te zetten. Bent u het eens met deze stelling? Natuurlijk, voor langere tijd profiteert u van de lage rente en heeft u zekerheid over de hoogte van uw maandlasten. Stijgt de rente tijdens de rentevaste periode, dan stijgen uw lasten niet mee. Of bent u het niet eens met de stelling? Want inderdaad, daalt de rente in deze periode, dan profiteert u hier niet van. En hoe langer de rentevaste periode, hoe hoger de rente.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Wat is uw testamentmoment?

“Eerste kleinkind, nieuwe liefde of een stukgelopen relatie. Op zulke momenten denkt u vast niet aan een testament. Terwijl dat wel belangrijk is. Want deze gebeurtenissen zorgen voor een grote verandering in uw leven.” Met #testamentmoment wijst de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) op de noodzaak van een testament. Met een testament bepaalt u zelf wat er met uw bezittingen gebeurt na uw overlijden. Een testament is niet verplicht, maar geeft vaak wel een geruststellend gevoel. Vooral als uw gezinssituatie niet ‘doorsnee’ is en u andere dingen wilt dan het wettelijk erfrecht. Meer weten? De checklist van de KNB helpt u na te denken over de mogelijkheden van uw testament en wat u belangrijk vindt.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Stoppen met roken levert geld op

Heeft u op 1 januari 2020 het goede voornemen gemaakt om te stoppen met roken? Na een dag of drie was alle nicotine al uit uw lichaam. Na maximaal een week was uw lichaam niet meer verslaafd. De behoefte aan een sigaret is daarmee nog niet verdwenen. Het doorbreken van de vaste gewoonte is vaak het lastigste. (Bron: rokendebaas.nl)

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


 

Contact

Eloquens teksten en producties

Delst 12, 5388 SV Nistelrode

Bezoek ook: