Archief Schade Zakelijk

Gat tussen einde AOV en start AOW

In juni 2019 kwam de aankondiging van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Minister Koolmees van Sociale Zaken vroeg vakbonden, zelfstandigenorganisaties en werkgevers om advies voor een betaalbare en voor iedereen toegankelijke verzekering. Sindsdien zijn alle partijen druk in overleg, maar een concreet voorstel ligt er nog steeds niet. Vooral over de hoogte van de premie en de duur van de uitkering kan men het niet eens worden.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


MKB onderschat cybercrime

“Cybercrime gebeurt alleen bij grote bedrijven.” Zou dit uw uitspraak kunnen zijn? Het tegendeel blijkt waar. In 2018 probeerden internetcriminelen bij ruim de helft (52%) van de zelfstandigen en kleine bedrijven geld of gegevens buit te maken (bron: alertonline.nl). Voorheen was het door de talloze taalfouten en de knullige opmaak nog duidelijk zichtbaar dat het om malafide mails ging. Maar cybercriminelen worden steeds slimmer en gebruiken vooral phishing en acquisitiefraude om uw gegevens te hacken.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Elektrische auto ontwikkelt door

Rond 2010 is de nieuwe generatie elektrische wagens een volwaardige concurrent voor de benzine- en dieselauto. Daarom kiezen steeds meer zakelijke rijders voor een elektrische auto. Ondanks de verhoging op 1 januari 2020 van 4% naar 8% is de bijtelling nog steeds lager dan benzine- of dieselauto’s. (Cataloguswaarde tot € 45.000, over het meerdere geldt 22%.) Ook fiscaal aantrekkelijk is dat er geen Belasting van Personenauto’s en Motorfietsen (BPM) en geen wegenbelasting (MRB) verschuldigd is. Vanaf 2025 wordt wel MRB berekend, maar geldt er een korting van 75%. Vanaf 2026 betaalt de bezitter van een elektrische auto de volledige MRB. (Bron: kvk.nl)

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Stoppen met eigen bedrijf

Op 1 januari 2020 telde Nederland 1,85 miljoen bedrijven. Twee derde hiervan is een eenmanszaak. In 2019 zijn ruim 207.000 bedrijven opgericht, waarvan driekwart eenmanszaken. Het aantal oprichtingen in een jaar is nog nooit zo hoog geweest. In hetzelfde jaar zijn er ruim 115.000 bedrijven opgeheven. (Bron: CBS)

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Digitaal factureren

Sinds we steeds meer online en digitaal werken, wordt een papierloos kantoor als dé toekomst gezien. Digitalisering van processen, cloud computing en zakelijke software zorgen ervoor makkelijker en veiliger zonder papier te kunnen werken. Kleine bedrijven blijken vaak minder ver met digitalisering dan grote bedrijven. Van de Nederlandse bedrijven van twee tot vijftig werknemers is 36% niet of nauwelijks gedigitaliseerd. Dit blijkt uit het rapport ‘ICT, kennis en economie 2019’ van het CBS. Hierin staat ook dat bijna een kwart van de Nederlandse bedrijven e-facturen verstuurt.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


Verzekerd over de grens

Wist u dat de wereldkaart er in Amerika en China anders uitziet dan bij ons? In Nederland ligt Europa in het midden, Amerika links en Azië en Australië rechts. In Amerika en China zijn zij zelf het midden van hun wereldkaart. Linksom of rechtsom, al het land op de wereld telt een oppervlakte van ruim 144 miljoen km2. Onvoorstelbaar groot, maar met een muisklik, telefoontje of mailtje toch heel dichtbij. Doet u zaken over de grens? Ondernemen in het buitenland kan effect hebben op uw bedrijf. Meest recente voorbeelden zijn het Coronavirus en de Brexit.

Vindt u dit artikel interessant, neem contact met ons op


 

 

 

Contact

Eloquens teksten en producties

Delst 12, 5388 SV Nistelrode

Bezoek ook: